Pomiń, aby przejść do informacji o produkcie
1 z 1

Mohani Organiczny olejek eteryczny z lawendy 10 ml

Mohani Organiczny olejek eteryczny z lawendy 10 ml

Cena regularna 16,65 zł
Cena regularna Cena sprzedaży 16,65 zł
Promocja Wyprzedane
Najniższa cena z ostatnich 30 dni
  •     Znany, drogocenny olejek o kwiatowo-ziołowym zapachu
  •     Sprzymierzeniec cery wrażliwej i trądzikowej
  •     Relaksuje kwiatowo-ziołowym zapachem
  •     100% organiczne pochodzenie potwierdzone certyfikatem COSMOS ORGANIC

Olejek eteryczny z lawendy na stres i dla cery wrażliwej

Swoją nazwę lawenda otrzymała najprawdopodobniej od łacińskiego słowa „lavare”, które oznacza „myć”. Starożytni Rzymianie używali jej bowiem do nadawania zapachu wodzie w swoich łaźniach. Spopularyzowana została ona jednak w epoce wiktoriańskiej i tą popularność zachowała do dziś.

Olejek z lawendy posiada wiele wartościowych właściwości. Stosowany jako dodatek do produktów do pielęgnacji, przyspiesza gojenie się skóry, dzięki czemu stanie się sprzymierzeńcem cery wrażliwej oraz trądzikowej. Zastosowany po opalaniu złagodzi oparzenia słoneczne, zredukuje także widoczność siniaków. Dodanie olejku do produktów do włosów wspomoże w walce z łupieżem i zmniejszy przetłuszczanie się skóry głowy.

Lawendę polubią również osoby farbujące swoje włosy, ponieważ wykazuje ona działanie wzmacniające i przedłużające trwałość koloru. Zmniejsza ona także przekrwienie i wykazuje działanie antyseptyczne. Sprawdzi się również przy dolegliwościach reumatycznych, jako dodatek do masażu. 

Jak pachnie olejek eteryczny z lawendy?

Czy wiesz, że odmiana lawendy pochodząca z Bułgarii uznawana jest za jedną z bardziej ekskluzywnych na świecie? Posiada ona znacznie słodsze i bardziej owocowe nuty od odmian pochodzących z innych krajów. Świeży zapach określany jest jako kwiatowo-ziołowy. Aromat lawendy najbardziej znany jest ze swego zmniejszającego niepokój i stres działania.

Kilka kropli olejku dodane do kominka zapachowego czy dyfuzora pozwoli zapomnieć o troskach dnia codziennego i spokojnie odetchnąć. Dodatkowo ułatwi zasypianie i zadba o zdrowy i długi sen. Zmniejsza bóle głowy oraz gorączkę.

Jak powstają organiczne olejki eteryczne Mohani?

Organiczny olejek eteryczny z lawendy otrzymywany jest z liści i kwiatostanów lavandula augustifolia rosnącej na terenach Bułgarii, metodą destylacji z parą wodną.

Dlaczego warto wybierać organiczne olejki eteryczne?

Do ich produkcji używa się najlepszych składników z kontrolowanych upraw organicznych, przy których nie są stosowane syntetyczne środki ochrony roślin. Tworząc olejki eteryczne Mohani, korzystamy wyłącznie ze składników od zaufanych dostawców, certyfikowanych zgodnie ze standardem COSMOS ORGANIC.

Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.  

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

 

Pojemność: 10 ml
Kraj pochodzenia: Bułgaria

Więcej
Mniej

Składniki

Lavandula Augustifolia Oil

Stosowanie

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku
    eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic
    albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i
    nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą
    dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas
    kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel
    aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka
    do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się
    pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do
    ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz
    też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do
    włosów.  

 

Olejek eteryczny z lawendy – zasady bezpieczeństwa

Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

Dostawa

Kurier InPost - 15 zł, Kurier Pocztex - 12 zł, Czas dostawy 2 - 5 dni roboczych, Darmowa dostawa od 150 zł przez kurier Pocztex
Pokaż kompletne dane

Do tego produktu polecamy

Olejki eteryczne

Opinie

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Mohani

Zapisz się do naszego Newslettera

Dołącz do naszego newslettera i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy!

Świece

Dyfuzory zapachowe

Opinie naszych klientów

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem