Pomiń, aby przejść do informacji o produkcie
1 z 3

Your Natural Side Woda z kwiatów Lawendy Wąskolistnej 100 ml

Your Natural Side Woda z kwiatów Lawendy Wąskolistnej 100 ml

Cena regularna 25,99 zł
Cena regularna Cena sprzedaży 25,99 zł
Promocja Wyprzedane
Najniższa cena z ostatnich 30 dni

Woda lawendowa (hydrolat lawendowy) powstaje w procesie destylacji parą wodną lawendy wąskolistnej. Polecana do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień, zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami oraz nadprodukcją sebum. Wspiera pielęgnację ukierunkowaną na normalizację cery oraz profilaktykę anti-aging. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry po depilacji i goleniu, a także po ukąszeniach owadów i drobnych skaleczeniach. Może być stosowana jako mgiełka do ciała i włosów ciągu dnia. Idealna do problemowego skalpu, skłonnego do podrażnień, przetłuszczania czy łupieżu, a także zniszczonych, farbowanych włosów. Lawenda znajduje zastosowanie również w aromaterapii. Woda lawendowa może okazać się wyjątkowo przydatna latem, ponieważ sporo insektów nie lubi jej zapachu.

Hydrolat lawendowy jest idealny do pielęgnacji:

  • skóry skłonnej do podrażnień i wyprysków,
  • dojrzałej, z oznakami starzenia,
  • skóry problemowej, zanieczyszczonej,
  • cery z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami,
  • włosów farbowanych, zniszczonych,
  • skalpu skłonnego do łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się.

Ciekawostki:

  • Woda lawendowa (hydrolat lawendowy) otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej.
  • Lawenda wąskolistna, jest to wiecznie zielony krzew, pochodzący z basenu Morza śródziemnego (Francja, Hiszpania, Andora, Włochy).
  • Jej nazwa pochodzi od rzymskiego słowa “lavera” , które oznaczało “myć”.

Warunki przechowywania

W szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 20°C lub, jeśli ktoś preferuje, w lodówce.

Więcej
Mniej

Składniki

Lavandula Angustifolia Flower Water, Geraniol*, Farnesol*, Linalool*, Citronellol* 
woda z kwiatów lawendy wąskolistnej 100 %
* składnik naturalnie występujący w wodzie lawendowej

Surowiec użyty do produkcji kosmetyku posiada status Organic.

Stosowanie

  • Jako tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, dekoltu i szyi. Możesz również nanieść ją za pomocą wacika. Nałóż wybrany krem lub olej.
  • Jako dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę roślinną do przygotowywanej maseczki w proszku lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję mieszanki, a także dostarczyć skórze dodatkowych składników aktywnych.
  • Jako dodatek do gotowych produktów – dodaj wodę do porcji  kremu, balsamu, maski do włosów bądź dowolnego kosmetyku w ilości według uznania i zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed aplikacją.
  • Jako pielęgnacyjna mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę lub włosy, stosuj rano bądź w ciągu dnia dla odświeżenia.
  • Jako woda po goleniu i depilacji – rozpyl wodę bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji.
  • Preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę w skórę głowy przed lub po umyciu włosów.

Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

Dostawa

Kurier InPost - 18 zł, Kurier Pocztex - 14 zł, Czas dostawy 2 - 8 dni roboczych, Darmowa dostawa od 150 zł przez kurier Pocztex
Pokaż kompletne dane

Hydrolaty

Opinie

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Your Natural Side

Zapisz się do naszego Newslettera

Dołącz do naszego newslettera i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy!

Toniki i esencje

Maski i glinki do twarzy

Opinie naszych klientów

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem