Pomiń, aby przejść do informacji o produkcie
1 z 1

Mohani Olej rycynowy 100 ml

Mohani Olej rycynowy 100 ml

Cena regularna 15,72 zł
Cena regularna Cena sprzedaży 15,72 zł
Promocja Wyprzedane
Najniższa cena z ostatnich 30 dni

Olej rycynowy to naturalny produkt używany od wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.


Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.


Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.


Komu polecany jest olej rycynowy?

  • osobom ze skórą tłustą, nadmiernie przetłuszczającą się
  • osobom z suchymi, zniszczonymi i szorstkimi dłońmi
  • osobom, które chcą zregenerować zniszczone włosy i dodać im blasku
  • osobom, które chcą wzmocnić i zapuścić gęste rzęsy lub brwi
  • osobom, które poszukują środka pobudzającego wzrost włosów

Kolekcja: Alfabet Ziemi

100% naturalny olej, wegański. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów.

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml

 

Więcej
Mniej

Składniki

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Stosowanie

Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.


Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.


Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).


Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.


Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

Dostawa

Kurier InPost - 18 zł, Kurier Pocztex - 14 zł, Czas dostawy 2 - 8 dni roboczych, Darmowa dostawa od 150 zł przez kurier Pocztex
Pokaż kompletne dane

Olejki do ciała

Opinie

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem

Ten produkt nie ma jeszcze opinii.

Mohani

Zapisz się do naszego Newslettera

Dołącz do naszego newslettera i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy!

Balsamy, musy i pomady do ciała

Olejowanie włosów

Opinie naszych klientów

Wszystkie prezentowane opinie potwierdzone są zakupem